Ekonomi

Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için ‘Gıda Hakkı’ etkinlikleri Watergarden İstanbul’da

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için “gıda hakkı” temasıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Watergarden İstanbul’da etkinlik düzenleyecek.

Yaşanabilir bir gelecek için gıdada kayıp ve israfın önüne geçmeyi konu alacak etkinliklerin açılış konuşmasını Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Yasin Karakurt yapacak. Gıda konusunda alanında uzman kanaat önderlerinin konuşmalarıyla devam edecek oturumları İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve Ataşehir İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın Dünya Gıda Günü’nü ele alacağı oturumlar takip edecek.

Şef Elif Edes günün anlam ve önemine dikkat çekmek için “Geleceğin Gıdaları” adlı atölye çalışmasını düzenleyecek.

Etkinliklerin tümü ücretsiz gerçekleşecek.

 

Program:

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİK TAKVİMİ

Etkinlik Başlangıç Saati:10:30

10:30 -10:35 Etkinlik açılış Konuşması

Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü – İlçe Müdürü-Mustafa Yasin Karakurt

10:37-10:42 Coğrafi İşaretli Ürünler

Coğrafi Pazar Kooperatif Başkanı/Mehmet Boşnak- İş İnsanı-Sosyolog

10:44 – 10:49 Sürdürülebilir Üretim ve Gıda Hakkı

İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölge Müdür Yardımcısı /Okşan Altaş / Gıda Yük. Mühendisi

10:51-10:56 Migros’da Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafıyla Mücadele

Migros, Migros Ürün Güvenliği Proje Yönetimi Müdürü Merve Öztürk

10:58-11:03 Gıda Hakkı

Yeditepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bölüm Başkanı, Doç. Dr. İrem Kaya Cebioğlu

11:05-11:15 Dünya Gıda Günü

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü- İl Müdürü-Suat Parıldar

11:17-11:27 Dünya Gıda Günü

Ataşehir İlçe Kaymakamı – Bekir Dınkırcı

11:30-11:45 Halkoyunu Gösterisi

Ataşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi

Stantların Gezilmesi : 12:00-13:00

12:00-12:30 Geleceğin Gıdaları konulu Workshop

Eğitmen Danışman Şef, Elif Edes

13:02-13:30 Aşçılık Eğitiminde Sürdürülebilirlik Uygulamaları

Acıbadem Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bölümü Söyleşisi, Pelin Kosal- Mert Eker /Acıbadem Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri

13:32-14:00 Ekşi Mayalı Ekmek Atölyesi

Beyaz Fırın, Unlu Mamuller Şefi, Yücel Çelik

14:02-14:32  3. Nesil Demleme Kahve

Top Roasters, Coffee Workshop

14:34-15:00 Geleceğin Gıdaları konulu Workshop

Eğitmen Danışman Şef, Elif Edes

13:00-17:00  Gıdanı Koru kampanyası kahramanı “Cano”nun şeker hamurundan yapılması

Beyaz Fırın-Pasta Şefi , Hatem Duman Arslan

13:00-16:30 Arı ve Çiçek

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Nurhan Ay, Nihan Sevinç, Öykü Çelik Çerçioğlu, NGBB Gönüllüleri, Dilek Çakmak ve Zeliha Akyol

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu