EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi eğitimleriyle fark yaratıyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, bir yandan öğrencileri gastronomi alanında önemli isimlerle buluştururken diğer yandan da üniversitenin bilgi birikimini halkla buluşturmaya devam ediyor.
Çeşme Turizm Fakültesi Shipley Altındağ Gastronomi Akademisinde Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Pasta Yapım Teknikleri” dersi kapsamında çikolata eğitimi verildi. Öğrenciler, Uzman Şef Murat Tütüncü’den çikolata eritme, temperleme, soğutma, işleme, Beyoğlu, dökme ve dolgulu çikolata yapımı ve dökme eğitimi aldı. Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi ayrıca kontenjan dahilinde halka yönelik ücretsiz “Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi” verecek.
Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Rekor bağışla Fakültemize kazandırdığımız Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi, Çeşme’yi gastronominin merkezi yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Fakültemiz öğrencileri için de önemli bir uygulama alanı olan Gastronomi Akademisinde Uzman Şef Murat Tütüncü, çikolatanın inceliklerini aktardı. Öğrencilerimiz Pasta Yapım Tekniği dersi kapsamında Tütüncü’nün deneyimlerinden yararlandılar. Gastronomi alanında uzman kişileri, öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi
Ege Üniversitesinin topluma katkı misyonu doğrultusunda bilimi toplumla buluşturmaya buluşturduklarını, halka ve turizm sektörüne yönelik uygulamalı kurslara devam ettiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Daha önce Kıyı Ege Mutfağı ve Temel Barista Eğitimi gibi etkinliklerle alana ilgi duyan vatandaşlarımıza eğitimler vermiştik. Şimdi de Feyza’nın Mutfağı Programı Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi ile mutfakta kariyer hedefi olan gençlerimize 140 saatlik ücretsiz eğitim vereceğiz. Eğitim kapsamında; Hijyen ve Sanitasyon, Doğrama Teknikleri, Çorbalar, Salatalar, Soslar, Stoklar, Makarnalar, Deniz Ürünleri ile Et ve Tavuk konularında eğitimler verilecek. 10 Mart tarihinde başlayacak eğitimler için kayıtlar Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde doğrudan yapılıyor” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı